fbpx

Buro Modern

We are made by history

The history of Buro Modern

Then

1942

Office
devices

Het begint in 1942. Louis Vermeersch opent een papeterie waar je terecht kunt voor onder meer stencils, drukwerk, en stempels.

En de zaak groeit onder impuls van schoonzoon Daniel Bonnet. Voortaan heten we Buro Modern, we worden officieel verdeler van Canon.

1942

1980

Office
devices &
furniture

Vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw vind je bij Buro Modern ook de eerste collecties kantoormeubelen. Het verhaal van vandaag krijgt op dat moment vorm.

Er komt een grote nieuwbouw aan de afrit van de E17 in Waregem, waar Canon en Buro Modern een combinatie aanbieden van kantoortoestellen en kantoormeubelen. De klemtoon ligt voorlopig nog op de toestellen. Het bedrijf telt op dat moment 85 medewerkers.

Intussen groeit de afdeling kantoormeubelen. In die mate zelfs dat Buro Modern in 2003 z’n machineafdeling aan Canon verkoopt.

Koen Borms en Steven Vernackt nemen in 2004 de zaak over.

1980

2005

Only
office
furniture

Op 1 april 2005 begint een nieuw hoofdstuk: voortaan leggen we ons alleen nog toe op kantoormeubilair én op een nieuwe discipline: totaalinrichting. Van casco tot kantoorstoel.

Het zaadje voor de Concept Studio is dan ook al geplant: we tekenen weldoordachte kantoorprojecten uit, coördineren de uitvoering, en richten in op maat.

2005

2011

The
new
hub

In 2011 schrijven we een nieuw hoofdstuk in ons verhaal: we nemen onze intrek in het moderne pand in de Wijmeriestraat dat als hoofdkwartier en showroom dienstdoet.

Tegelijk lanceren we een nieuwe huisstijl en bouwen we de Concept Studio verder uit.

2011

2015

Launch
concept
studio

We schrijven verder aan ons verhaal, samen met onze 12 vaste medewerkers, en een geolied team van toegewijde onderaannemers.

In 2021 wordt Stephanie Lampaert, na jarenlang projectadviseur, mee zaakvoerder van Buro Modern.

2015

Now

Scroll to Top