terug naar berichten

Clean Air Day 2019

21.06.2019

BM Clean Air Day 2019

We zijn ons allemaal bewust van de schadelijke effecten die vervuiling kan hebben - van het vernietigen van onze omgeving tot het beïnvloeden van onze gezondheid - de negatieve repercussies worden goed bekend gemaakt, en velen van ons doen er alles aan om onze persoonlijke bijdragen aan vervuiling te minimaliseren; of dat nou is door het verminderen van ons energieverbruik, het maken van duurzame voedsel- en productkeuzes, of recycling waar mogelijk.

Het kan echter moeilijk zijn om alert te blijven op het soort vervuiling dat u niet kunt zien, voelen of horen: luchtvervuiling. Verantwoordelijk voor maximaal 36.000 sterfgevallen per jaar alleen al in het VK, waardoor de ozonlaag sterk wordt uitgeput en een bijdrage wordt geleverd aan de opwarming van de aarde, kan de impact die deze kan hebben op zowel onze gezondheid als ons milieu niet worden overschat.

Daarom is Clean Air Day elk jaar op 20 juni gewijd aan het vergroten van het bewustzijn van het belang van het beschermen van de reinheid van onze lucht. Georganiseerd door Global Action Plan, zijn er een aantal educatieve bronnen, handleidingen en suggesties over hoe u uw deel kunt doen om de hier beschikbare luchtvervuiling tot een minimum te beperken.

Ook in kantooromgevingen is indoor air quality van groot belang. De hoeveelheid fijn stof in kantoorgebouwen kan op verschillende manieren drastisch beperkt worden. Een goed ontworpen Cradle To Cradle tapijt draagt daartoe bij, zoals de Pure Air van Modulyss of Airmaster van Desso. Maar ook Camira lanceert fabrics die minder fijn stof en VOC's vrijlaten.

Lees meer in dit artikel. https://www.camirafabrics.com/blog/clean-air-day-2019

Deel dit nieuwsbericht

BM Clean Air Day 2019