terug naar berichten

West For Work : de arbeidsmarkt anno 2030 uitdagingen en opportuniteiten

05.11.2019

#War For Talent #West For Work #Buro Modern

W4W 2030

Tijdens WEST4WORK 2030, de slotsessie van deze roadshow, trok W4W alle registers open en blikten ze vooruit naar onze West-Vlaamse arbeidsmarkt anno 2030:

Kunnen we het redden zonder de babyboomgeneratie? Spreken we nog over diversiteit of wordt dit het nieuwe normaal? Welke impact zullen cobots, 5G en andere technologische ontwikkelingen hebben op onze arbeidsmarkt? Welke jobs zullen er sneuvelen en welke komen er bij? Is ons werk eindelijk werkbaar tegen dan? Over welke sleutelcompetenties moet een werknemer in 2030 beschikken? Hoe gaan we om met leren in 2030 en hoe zal het onderwijs hier op inpikken? En zo kunnen we nog wel even doorgaan…

Op dinsdag 29 oktober brachten heel wat topsprekers hun glazen bol mee naar Brugge en gunden ze ons, vanuit hun sector of expertise-domein, een blik in de toekomst van de West-Vlaamse arbeidsmarkt. Deze gratis afsluiter van de WEST4WORK roadshow werd dé place to be voor iedereen met een boontje voor onze West-Vlaamse arbeidsmarkt. Bovendien kon je tijdens WEST4afterWORK je netwerk naar hartenlust verruimen en verrijken!

WEST4WORK werd in 2015 opgestart door VDAB, POM West-Vlaanderen en de West-Vlaamse RESOC’s. WEST4WORK heeft zich inmiddels ontpopt tot een sterk West-Vlaams merk met een ruim netwerk en een sterk verbindend potentieel. 

WEST4WORK organiseert tweejaarlijks een arbeidsmarkt roadshow doorheen West-Vlaanderen. Bijna 2000 deelnemers schreven zich in 2015 en 2017 in voor een of meerdere WEST4WORK-sessies. De focus lag hierbij telkens op ‘werkbaar werk’. In 2019 werd er opnieuw een roadshow uitgerold waarbij de horizon inhoudelijk wordt verruimd: Aan de hand van diverse workshops, keynotes en arbeidsmarktsymposia wou W4W zowel werkgevers als middenveld informeren en inspireren over hoe we sámen de arbeidskrapte kunnen aanpakken.

Buro Modern werd aangesproken om haar visie te geven over "Het Kantoor Van De Toekomst " en de rol en het belang van de werkomgeving in de War For Talent en in het cultiveren van je Human Capital. 

Meer weten over hoe de werkomgeving u kan helpen om nieuw talent aan te trekken in uitgevochten aanbod van toekomstige medewerkers, maar ook hoe uw nieuwe werkomgeving uw mensen kan motiveren en inspireren en het beste uit uw mensen naar boven kan brengen en vooral hoe ze te behouden? Aarzel niet om ons te contacteren voor een vrijblijvend gesprek hierover. 

Contacteer ons gerust via info@buromodern.be of neem de telefoon en bel ons voor een afspraak T 056 60 70 11 . 

Meer info over West4Work roadshow 2030  :  https://roadshow.west4work.be/roadshow/6/2030/ 

 

 

Deel dit nieuwsbericht

#War For Talent #West For Work #Buro Modern