Port Of Antwerp

Antwerps Havenbedrijf

Het Havenpaviljoen op de site van het MAS museum dompelt u onder in een multimediale ervaring. U wandelt er letterlijk over de stroom en wordt als het ware omsingeld door beelden en geluiden uit de haven. Leun achterover in één van de zetels en laat alles op u afkomen. U zult denken dat u echt in de haven geweest bent.

Buro Modern . Mas . Antwerpen . Kantoorinrichting
Buro Modern . Mas . Antwerpen . Kantoorinrichting

Naar de Haven en naar t'Stad ! 

Het MAS Havenpaviljoen is het gratis bezoekerscentrum van de Antwerpse haven. Het is de plek bij uitstek als je een vraag over de haven hebt of als je inspiratie zoekt voor een verrassend dagje uit. Ontdek Antwerpen niet alleen in en op, maar ook naast het MAS. Terwijl het museum samen met u terugblikt op de geschiedenis van uitwisseling tussen de stad en de wereld, gunnen de paviljoenen u een blik op het hier en nu. Snuister er heerlijk rond in de MASshop, leer de haven kennen in het Havenpaviljoen, bewonder al dat zilver in het Zilverpaviljoen of ontdek de geheimen van de Antwerpse diamant in het Diamantpaviljoen. 

Welkom in Havenland 

Het MAS Havenpaviljoen is dé ambassadeurswoning van de hedendaagse haven en wil de bezoekers in de eerste plaats informeren en wegwijs maken in het uitgestrekte havengebied. Bekijk de panoramafilm, verken je route op de reuzenplattegrond van de haven en lees alle haveninfo op de aanraakschermen in de wanden en achterop de banken. Je kan er ook een gratis exemplaar van de havenfietskaart afhalen.

Laat je onderdompelen in de wereld van de Haven van Antwerpen. Interactief en multimediaal krijg je een unieke blik op de haven en zijn activiteiten. De 360°-film vertelt  je op een verrassende en inspirerende manier over de haven en de mensen die er werken. Het cilinderscherm is geïnspireerd op de talloze silo’s die je bij de chemiebedrijven in de haven ziet. Het 360°-scherm laat de haven langs alle kanten op je afkomen waardoor je  helemaal wordt ondergedompeld in de havensfeer. Je hoort en ziet  de drukte van de verkeerstoren, achter je  doemt alweer een toeterende sleepboot op en langszij komt er een reusachtig zeeschip tevoorschijn. Je komt ogen en oren tekort om alles in een keer te beleven.

Op de reuzenplattegrond zie je hoe uitgestrekt de Antwerpse haven wel is met een oppervlakte van 12.068 ha. Je ziet op de luchtfoto de haven, de stad, de natuurgebieden, de werf van de Kieldrechtsluis, Lillo-dorp, de reusachtige terminals, …. Vind jij het MAS Havenpaviljoen snel terug?

Thinkstudio, het vroegere Art Nivo Workspaces en vandaag deel uitmakend van de groep Buro Modern, mocht een mooie deel van de binneninrichting van dit paviljoen voor haar rekening nemen. Het interieurconcept was van de hand van het Architectenbureau Crepain Binst van Antwerpen. 

 

Deel dit project