fbpx

Buro Modern

Toerisme Knokke / Knokke-Heist

Toen wij de publicatie van de aanbesteding en het bestek hadden gelezen, waren wij meteen getriggerd door de opdracht : “ontwerp en realisatie van een nieuwe baliezaal in het iconische toerismegebouw (de Lichttoren) op de Zeedijk 660 te Knokke Heist.”

De opdracht was een Design- & Build opdracht inclusief de digitale beleving.  

De voormalige inrichting van de baliezaal voldeed niet meer aan de noden van een hedendaags infopunt voor toerisme. De VZW Toerisme Knokke-Heist wenste een nieuwe inrichting met aandacht voor een unieke en persoonlijke beleving voor de bezoekers (toekomstproof, doelgericht, interactief, kwalitatief, en klantgericht), en met aandacht voor veiligheid, ergonomie, duurzaamheid en comfort.

Maar het was vooral de ambitienota die ons heel erg aansprak en waar wij meteen aanvoelden dat wij onze meerwaarde en troeven als creatief ontwerper en totaalinrichter konden uitspelen. De focus lag op ‘beleving’ en het etaleren van ‘de sterke troeven van Knokke-Heist’ als vooraanstaande badstad : Fashion, Gastronomie, Natuur, Kunst & Shopping.

Daarnaast was ook het Wijkenverhaal met hun sterke en unieke troeven een belangrijk gegeven (Knokke, Duinbergen, Heist, Zoute, het Zwin en de Polders).  

Onze interieurarchitecten hebben de opdracht op zeer creatieve wijze vertaald naar een sterk ontwerp dat de mensen van Knokke-Heist meteen aansprak. Er werd hierbij rekening gehouden met de nieuwe huisstijl en logo van KH.

Vervolgens werden wij beloond met de gunning en konden wij alles van A-Z uitwerken en realiseren. Benieuwd naar het resultaat? Ga zeker eens een kijkje nemen als je Knokke-Heist bezoekt en laat je verrassen door het unieke aanbod en de aantrekkelijke  nieuwe huisvesting.

Allen daarheen!

Foto’s door Renderhouse

Scroll to Top

Wil jij ook een kantoor op maat?

Wij helpen je graag!

Laat je gegevens achter en één van onze experts contacteert je vrijblijvend.