fbpx

Buro Modern

Groenbeleving op kantoor

BM totaalproject staat voor de volledige inrichting van uw kantoor / project: naast scheidingswanden, plafonds, vloeren, … houden wij ook rekening met de groenbeleving op kantoor. Dit geeft zowel vorm aan de ruimtes, maar brengt ook comfort en welzijn voor uw werknemers.

Het kantoor wordt steeds meer een ontmoetingsplek, en is al lang niet meer de koele en saaie omgeving van vroeger. Huiselijkheid, natuurlijkheid en groen staan steeds vaker voorop. Dit vertalen wij in een warm en natuurlijk materialen- en kleurenpalet; groen is hier een mooie aanvulling op.

Reeds van in de ontwerpfase kunnen wij de groenbeleving opnemen in het interieurconcept.  Geheel op maat gemaakt, drukt het groenontwerp zo de identiteit van uw bedrijf uit. 

Ook in tijden van social distance kan groenbeleving worden ingezet: planten kunnen – in combinatie met hout- en/of staalstructuren – ook (verplaatsbare) afscheidingen maken tussen bepaalde zones of ruimtes.

Groen op kantoor heeft heel wat voordelen:

 • Vergroting van het welzijn: ze helpen de stress en de ziekte- en verzuimcijfers te verlagen
 • Verbetering van de luchtkwaliteit
 • Verbetering van de akoestiek
 • Decoratief, met een natuurlijke uitstraling (extra aantrekkelijk voor sollicitanten!)
 • Stimulatie van de creativiteit en de productiviteit

Naast echte planten kan er ook met gestabiliseerde planten gewerkt worden: echte planten worden in een bad van een oplossing op basis van glycerine (plantaardig, en dus biologisch afbreekbaar) gezet, en dit wordt door de planten opgenomen. Hierdoor behouden ze hun natuurlijke uitstraling.

Gestabiliseerde planten hebben heel wat voordelen ten opzichte van echte planten en kunstplanten:

 • Ze hebben geen onderhoud of behandeling (water, bemesten, snoeien, verplanten) nodig: dit levert een besparing in tijd en geld op. Geen zorgen dus als uw kantoor omwille van vb. COVID-19 langduriger gesloten is. In het geval van een onvoorziene of onverwachte afwezigheid, zullen de medewerkers bij hervatting beplanting vinden dat net zo mooi is als op de eerste dag!
 • Ze zijn niet afhankelijk van (zon)licht.
 • Ze zijn anti-allergisch.
 • Ze zijn anti-statisch en houden dus geen stof vast.
 • Ze hebben een lange levensduur (tussen 5 en 12 jaar).
 • Luchtvochtigheid en temperatuur zijn minder belangrijk.

Wij kunnen zowel losse planten, (gevarieerd) opgevulde plantenbakken, (verplaatsbare) rekken, bomen als groenwanden (zowel met mossen als met planten) in alle kleuren en vormen aanbieden. Hiervoor werken wij samen met diverse gespecialiseerde toeleveranciers.

Contacteer ons voor vrijblijvende informatie!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Updates from the future

Scroll to Top

Wil jij ook een kantoor op maat?

Wij helpen je graag!

Laat je gegevens achter en één van onze experts contacteert je vrijblijvend.