fbpx

Buro Modern

De geschiedenis heeft ons gemaakt

De geschiedenis van Buro Modern

Toen

1942

Kantoor
apparaten

Het begint in 1942. Louis Vermeersch opent een papeterie waar je terecht kunt voor onder meer stencils, drukwerk, en stempels.

En de zaak groeit onder impuls van schoonzoon Daniel Bonnet. Voortaan heten we Buro Modern, we worden officieel verdeler van Canon.

1942

1980

Kantoor
apparaten &
meubilair

Vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw vind je bij Buro Modern ook de eerste collecties kantoormeubelen. Het verhaal van vandaag krijgt op dat moment vorm.

Er komt een grote nieuwbouw aan de afrit van de E17 in Waregem, waar Canon en Buro Modern een combinatie aanbieden van kantoortoestellen en kantoormeubelen. De klemtoon ligt voorlopig nog op de toestellen. Het bedrijf telt op dat moment 85 medewerkers.

Intussen groeit de afdeling kantoormeubelen. In die mate zelfs dat Buro Modern in 2003 z’n machineafdeling aan Canon verkoopt.

Koen Borms en Steven Vernackt nemen in 2004 de zaak over.

1980

2005

Enkel
kantoormeubilair

Op 1 april 2005 begint een nieuw hoofdstuk: voortaan leggen we ons alleen nog toe op kantoormeubilair én op een nieuwe discipline: totaalinrichting. Van casco tot kantoorstoel.

Het zaadje voor de Concept Studio is dan ook al geplant: we tekenen weldoordachte kantoorprojecten uit, coördineren de uitvoering, en richten in op maat.

2005

2011

Nieuw
hoofdkantoor

In 2011 schrijven we een nieuw hoofdstuk in ons verhaal: we nemen onze intrek in het moderne pand in de Wijmeriestraat dat als hoofdkwartier en showroom dienstdoet.

Tegelijk lanceren we een nieuwe huisstijl en bouwen we de Concept Studio verder uit.

2011

2015

Lancering
concept
studio

We schrijven verder aan ons verhaal, samen met onze 12 vaste medewerkers, en een geolied team van toegewijde onderaannemers.

2015

2016

Buro Modern
Antwerpen

Met trots kondigen we aan dat we Thinkstudio hebben overgenomen en een nieuw hoofdstuk beginnen met de lancering van een gloednieuw Buro Modern-kantoor in Antwerpen.

2016

2020

Nieuwe meerderheid

Steven Vernackt beslist om een meerderheidsbelang te verwerven in Buro Modern, waarmee hij een nieuwe koers uitzet voor het bedrijf. Met deze ontwikkeling komt ook het einde van de directiefunctie van Dirk Desmet.

2020

2021

uitbreiding
directieteam

Na jaren van waardevolle bijdragen als projectadviseur, voegt Stephanie Lampaert zich in 2021 toe aan het directieteam van Buro Modern.

2021

2023

Volledige overname
door Steven

Met vastberadenheid en visie neemt Steven het roer van Buro Modern volledig over, waarmee hij een nieuw hoofdstuk inluidt voor het bedrijf. Met deze beslissing komt ook het einde aan het directiemandaat van Koen Borms.

2023

Nu

Scroll to Top

Gezocht: account manager

Wil jij ook een kantoor op maat?

Wij helpen je graag!

Laat je gegevens achter en één van onze experts contacteert je vrijblijvend.

Zomerverlof: van 22 juli tot 3 augustus genieten wij van de zon, familie & vrienden.