fbpx

Buro Modern

SOS: geluidsoverlast op kantoor!

De tram spoort voor de zestiende keer voorbij je raam, je baas pleegt het ene luidruchtige telefoontje na het andere en in het kantoor vlak boven je lijkt het opnieuw een gigantische verhuisdag…

Net wanneer je jouw nagels spontaan stuk bijt, vraagt je collega je voor de derde keer om dat laatste zinnetje te herhalen. Volledig gefocust doorwerken aan dat belangrijke project zit er vandaag duidelijk niet meer in. Vaarwel deadline dan maar.

Frustrerende geluiden op het werk: we kennen ze helaas allemaal.Geluidsvervuiling op kantoor is erg stresserend en heeft een negatieve impact op je welzijn op het werk. Naar de oorzaak is het gelukkig niet ver zoeken:

De akoestiek van jouw kantoor scoort ondermaats

Dat zorgt ervoor dat geluiden van buiten je werkruimte jouw oren toch bereiken. Zo hoor je niet alleen het verkeer op straat, maar volg je tegelijk de activiteiten van de buren makkelijk mee.

Die slechte akoestiek versterkt eveneens alles wat zich binnen jouw kantoorlokaal afspeelt. Je krijgt daarom ook last van de zoemende airconditioning en je pratende collega’s.

Aan de slag!

Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en om je kantoorruimte om te toveren tot een rustgevende, inspirerende plek.

In een gezonde werkoase:

  • Filtert de akoestische inrichting alle geluiden lager dan 100 en hoger dan 5.000 hertz. Gedaan dus met die schelle ringtones en met dat hardnekkig koelkastgebrom.
  • Daarnaast blijft het volume op kantoor best onder 45 decibel. Zo maak je komaf met die storende ruis op de achtergrond.

Hoe pak je die akoestiek net aan?

Er bestaan tegenwoordig heel wat akoestische producten die het leven op kantoor een pak aangenamer maken. De klassieke wandpanelen ken je ongetwijfeld. Maar wist je dat er ook akoestische scheidingswanden, gordijnen, lampkappen, plantenbakken, sofa’s, kussens en andere decoratieve stukken bestaan?

Je koopt ze in geweldig hippe kleuren en frist je kantoor er meteen mee op. Mag het iets neutraler? Dan zorgen akoestische elementen met een strakke velvet- of lederlook voor tijdloze klasse.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen

Wie bouwt of verbouwt, pakt de akoestiek van de ruimte daarom meteen best degelijk aan. Dankzij akoestische spanplafonds- en wanden zit de geluidskwaliteit meteen goed. Deze elegante, naadloze doeken creëren tevens een wereld aan mogelijkheden. Zo kan je er een adembenemende foto op printen of indirecte verlichting achter installeren.

Maak de juiste keuze

Aan mogelijkheden dus geen gebrek. Al vraagt elke ruimte een andere aanpak. Stem de akoestiek van je kantoor goed af op z’n functie en op de gebruikers. Ontwerp daarbij aangename microklimaten waar het zalig werken is.

Let er op dat akoestische elementen het geluid niet enkel absorberen. Kwalitatieve producten laten het geluid dat je wel wil horen netjes door en verspreiden het over de perfecte afstand. Zo krijgt je kantoor een productieve, levendige sfeer wanneer je er overlegt en is het er inspirerend en rustgevend voor wie zich op z’n eentje wil concentreren.

Twijfel je over hoe je best te werk gaat? Laat je dan bijstaan door een expert.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Updates from the future

Scroll to Top

Wil jij ook een kantoor op maat?

Wij helpen je graag!

Laat je gegevens achter en één van onze experts contacteert je vrijblijvend.