fbpx

Buro Modern

Zit-sta werkplekken in de lift

De verkoop van zit-sta bureaus stijgt. Welke voordelen kunnen we halen uit deze bureaus? Vanwaar komt de stijging? En kunnen we dit integreren in een groter plan om het welzijn van onze werknemers  naar een hoger niveau te tillen?

Nieuwe producten moeten eerst op punt gezet worden en zijn initieel duur. De exclusiviteit verdwijnt later en de prijzen gaan omlaag. Die huidige prijsdaling zorgt ervoor dat de bureaus passen in budgetten van veel meer bedrijven, een logische en interessante evolutie!


We moeten ook steeds meer tegemoetkomen aan de gevolgen van langer werken en een groter aandeel beeldschermwerk. Dit mag nooit ten koste gaan van de gezondheid en de well-being van de werknemers. Om in uw bedrijf een positieve, dynamische werkcultuur te creëren en te behouden, moet geanticipeerd worden met een diepgaand gezondheidsbeleid. Ergonomie mag uiteraard niet ontbreken!


Zit-sta bureaus zijn vanuit ergonomisch standpunt nuttig. Ze kunnen steeds ingesteld worden om een perfecte zithouding te garanderen. Het staand werken zorgt verder voor lagere drukken op onze tussenwervelschijven en zo voor bescherming tegen lage rugpijn die kan ontstaan bij langdurig zitten.


Studies drukken ons steeds meer met de neus op de feiten. Ons sedentaire leven verhoogt het risico met 20% tot zelfs 60% op obesitas, diabetes, hart- en vaatziektes en zélfs op vroegtijdig overlijden.

Om deze verhoogde kansen af te zwakken, zouden we langer dan een uur per dag moeten sporten aan middelhoge intensiteit: ondenkbaar voor velen! De oplossing ligt veeleer bij het verminderen van ons aantal zituren.

En welke tool is meer geschikt dan een zit-sta bureau?


Het is niet voor elk bedrijf mogelijk om op heden te investeren in zit-sta bureaus. Tussenoplossingen zijn zeker mogelijk op maat van uw bedrijf.

Een goede kantoorergonomie houdt in dat er een evenwicht is tussen beweging op het werk – actief – en een effectieve ondersteuning – passief – voor de langere zitmomenten. Als we dit kunnen nastreven, zijn we op de goede weg!


Buro Modern draagt ergonomie, gezondheid en wellbeing in het algemeen hoog in het vaandel. Daarom werken wij samen met specialisten zoals de kinesisten en manueel therapeuten Callewaert-Wemel.  

In samenwerking met hun engageren wij ons om onze kennis en ervaring rond dit thema ook naar uw bedrijf te brengen en dit zowel vanuit een sensibiliserende en preventieve rol als actief werkend aan oplossingen voor specifieke problemen en/of klachten. 

Via de interactieve clinic “Pimp Your Posture” werken we op het zelfbewustzijn op vlak van houding en beweging bij het personeel. We gaan op zoek naar de intrinsieke motivatie van de werknemer, bekijken de werkplek en geven persoonlijke adviezen. Hun medische achtergrond is hierbij een groot pluspunt.

Uiteindelijk werken we samen met uw bedrijf een plan uit voor een gezonde en dynamische werksfeer!

Interesse? Contacteer ons. WIj helpen u graag verder om gezonder te werken.

info@buromodern.be 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Updates from the future

Scroll to Top

Wil jij ook een kantoor op maat?

Wij helpen je graag!

Laat je gegevens achter en één van onze experts contacteert je vrijblijvend.