fbpx

Buro Modern

Artes Depret / Zeebrugge

Artes Depret is, als algemene aannemer, hoofdzakelijk actief in het domein van de Gebouwen, de Burgerlijke bouw en Waterwerken. Binnen de Artes Group, waar Artes Depret deel van uitmaakt, behoren ook Restauratie, het produceren van Prefab en Projectontwikkeling tot de activiteiten.

Vanaf 22 mei heten de collega’s van Artes Depret u van harte welkom in hun nieuwe kantoor in de ABC toren te Zeebrugge .

Het gebouw is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het havenbestuur MBZ & Artes Depret. Het gebouw heeft meerdere functies, waaronder ook een toeristische infozone voor de cruisetoeristen. De kantoren van Artes bevinden zich op de 2de, 3de en 4de verdiep van het gebouw.

De overige verdiepingen werden betrokken door MBZ . Op 15 juni werd de nagelnieuwe ABC-toren feestelijk geopend. Het gebouw is een polyvalent gebouw met diverse functies. De ABC-toren is niet alleen een cruiseterminal of een kantoorgebouw. Het gebouw heeft ook een publieke functie, waarbij de ABC-toren de locatie wordt waar de Zeebrugse havengemeenschap elkaar ontmoet tijdens evenementen. Op niet-cruisedagen zal de open ruimte van de 1e verdieping gebruikt worden voor de organisatie van recepties, tentoonstellingen, conferenties en andere evenementen. Op de 7e verdieping is namelijk ook het nieuwe bezoekerscentrum van het havenbestuur ondergebracht. Concreet is er op deze verdieping een projectiezaal waar de nieuwe havenfilm, van de gereputeerde regisseur Wim Robberechts, op 3 schermen met een totale breedte van 12 meter wordt getoond en de bezoekers letterlijk in de havensfeer worden ondergedompeld. Het gaat hier om een belevingsruimte. Er is tevens een terras met een panoramisch zicht op de zee, de haven, het dorp Zeebrugge, de kust en de polders.

In het voorjaar van 2018 opende de Brugse horecafamilie Dendooven op de bovenste twee verdiepingen het rooftoprestaurant ‘Njord’. De naam verwijst naar een zeegod in de Noorse mythologie. De eigenaars stellen alles in het werk om de locatie om te bouwen tot een nieuw pareltje aan de kust.

Een interessant project voor de Zeebrugse regio, met blik op de toekomst… en op de haven! 

Buro Modern dankt zowel Artes depret als MBZ voor de mooie samenwerking. 

Scroll to Top

Wil jij ook een kantoor op maat?

Wij helpen je graag!

Laat je gegevens achter en één van onze experts contacteert je vrijblijvend.