fbpx

Buro Modern

5 tips om van je terras een buitenkantoor te maken

Steelcase buitenkantoor

Wanneer de zon door het raam schijnt, verlang je al om naar buiten te gaan. Je zit aan je bureau en telt de uren af. Op die manier vermindert je concentratie en ben je continu afgeleidt.

Heb je er dan al eens aan gedacht om je werk mee naar buiten te nemen? Dankzij een buitenkantoor geniet je van de zon én kan je je focussen op je taken.

We geven je enkele tips en noodzakelijkheden om gefocust en productief buiten te werken.

Stabiele internetverbinding voor je buitenkantoor

Dit is een must. Er zijn een paar manieren om dit te doen:

  • een krachtige Wi-Fi installeren om de verbinding door te geven naar elk deel van het pand, draadloos, natuurlijk
  • een SIM-kaart met onbeperkte internettoegang, waarmee je jouw laptop kan hotspotten

We leven gelukkig in een digitaal tijdperk en met de uitrol van 5G en het Internet of Things (IoT) is een snelle internetverbinding zeker mogelijk.

Focus ruimte

Je kan een kleine focus-ruimte creëren, van waaruit je jouw opdrachten en taken beheert, hetzij aan een mooi bureau en een ergonomische stoel, hetzij vanuit een gezellige lounge, waar je comfortabel jouw werk kan uitvoeren.

Wist je dat wij ook heel wat kwaliteitsmeubilair voor buiten aanbieden? Contacteer ons om het aanbod te ontdekken!

Ergonomie in je buitenkantoor

Hierboven vermeldden we al eens de ergonomische stoel. Het is dus ook als je buiten werkt belangrijk om aandacht te hebben voor ergonomie. Anders zal je meer nadelen ondervinden dan voordelen. Investeer dus zeker in een goede (bureau)stoel, of zorg voor een staande werkplek.

Doe hier de test over hoe ergonmisch jouw kantoor is >

Arper Adell outdoor

Verlichting / Zonnewering

Buiten werken en genieten van de zon klinkt heerlijk. Maar vergeet niet dat werken op je laptop met een felle zon niet ideaal is. Je laptop warmt op, je scherm is niet duidelijk zichtbaar, … Zorg dus voor voldoende zonnewering in je buitenkantoor, zodat alles optimaal functioneert.

Ben je van plan om ‘s avonds ook buiten te werken? Dan is verlichting ook een belangrijk punt.

Windschermen

Mooi, zonnig weer kan ook gepaard gaan met (veel) wind. Zorg ervoor dat je op de een of andere manier de wind tegenhoudt op jouw werkplek; kies een beschutte hoek waar je documenten op het bureau kan uitspreiden zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze wegwaaien.

Met een beetje vooruitdenken en plannen kan je een ontspannen sfeer creëren waarin je kan werken. Er is niets heerlijker dan buitenwerken bij mooi weer, en door te investeren in het juiste buitenmeubilair zal jouw buitenkantoor uitgerust zijn voor het echte werk.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Updates from the future

Scroll to Top

Wil jij ook een kantoor op maat?

Wij helpen je graag!

Laat je gegevens achter en één van onze experts contacteert je vrijblijvend.